Medya ve basın yayın kulübü, öğrencilerin medya ve iletişim alanında bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlayan bir etkinlik grubudur. Bu kulüp; haber yapma, medya üretimi, gazetecilik ve basın yayın süreçleri hakkında eğitimler ve pratikler sunar. Genellikle medya sektörünün çeşitli yönlerine dair farkındalık yaratmayı ve öğrencilerin bu alanda yetkinlik kazanmalarını hedefler.

Hedefi

Medya ve basın yayın kulübünün ana hedefleri şunlardır:

Medya Bilincini Artırmak: Öğrencilere medya ve basın yayın dünyasının dinamiklerini öğretmek.

Yaratıcılığı Teşvik Etmek: Öğrencilerin yaratıcı düşünme ve ifade etme yetilerini geliştirmek.

Uygulamalı Deneyim Sunmak: Teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler kazandırmak, bu sayede öğrencilerin gerçek medya projelerinde yer almasını sağlamak.

İletişim Becerilerini Geliştirmek: Öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim becerilerini güçlendirmek.

İçerdiği Kazanımlar ve Beceriler

Medya ve basın yayın kulübü aracılığıyla öğrenciler şu kazanımları elde edebilirler:

Gazetecilik ve Medya Üretimi Becerileri: Haber yazımı, editörlük, araştırma, röportaj yapma gibi temel gazetecilik becerilerini öğrenirler.

Teknik Bilgiler: Fotoğrafçılık, video çekimi, podcast, ses kayıt ve düzenleme, grafik tasarımı gibi medya üretim teknikleri konusunda pratik bilgiler edinirler.

Eleştirel Düşünme: Medya içeriklerini analiz etme ve eleştirme yeteneği kazanırlar.

İletişim ve Sunum Becerileri: Etkili yazılı ve sözlü iletişim, topluluk önünde konuşma ve sunum yapma becerileri geliştirirler.

Ekip Çalışması: Medya projelerinde grup olarak çalışma deneyimi kazanırlar, bu da iş birliği ve koordinasyon becerilerini artırır.

Yaratıcılık ve Problem Çözme: Medya projeleri aracılığıyla yaratıcı çözümler geliştirme ve problem çözme yeteneklerini geliştirirler.

Bu kulüp, öğrencilere medya ve basın yayın sektöründe profesyonel bir bakış açısı kazandırarak gelecekte bu alanda kariyer yapma yollarını keşfetmelerine yardımcı olabilir.