Topraksız Tarım Kulübünün Genel Amaçları

Kulüp Amacı: Topraksız tarım kulübünün amacı, öğrencilere sürdürülebilir tarım tekniklerini öğretmek, gelecekte tarım sektöründe önemli bir yer edinecek olan topraksız tarım sistemlerini tanıtmak ve öğrencilerin kendi projelerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır.

Kulüp Faaliyetlerinin Hedefleri:

1. Topraksız Tarım Bilgisinin Geliştirilmesi:
    Öğrencilerin topraklı ve topraksız tarım arasındaki farkları öğrenmelerini sağlamak. Topraksız tarımın, özellikle kısıtlı su ve alan kullanımında nasıl avantajlar sunduğunu öğretmek.
  2. Uygulamalı Eğitim ve Proje Geliştirme:
    Öğrencilere ARKA BAHÇE AR-GE Merkezi’nde profesyonel eğitim verilerek, topraksız tarım teknolojilerini yakından inceleme ve öğrenme fırsatı sunulacaktır. Bu süreçte öğrenciler kendi projelerini geliştirme imkânına sahip olacaklardır.
  3. İnovasyon ve Yenilikçilik:
    Öğrencilerin, tarımda yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek, teknolojiyle tarım arasındaki bağları kurabilmeleri teşvik edilecektir.
  4. Takım Çalışması ve Liderlik Gelişimi:
    Grup çalışmalarıyla öğrencilerin takım içinde etkin rol almaları sağlanacak ve liderlik becerileri geliştirilecektir. Her grup, kendi projesini geliştirecek ve sunacaktır.
  5. Çevre Bilincinin Artırılması:
    Sürdürülebilir tarım teknikleriyle çevreye duyarlı üretim yöntemlerinin önemini kavratarak, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak.

Eğitim Yeri: ARKA BAHÇE AR-GE Merkezİ

Kulübümüz, ARKA BAHÇE AR-GE merkezi ile iş birliği yaparak, öğrencilerin eğitimlerini modern tarım teknolojileriyle donatılmış bir ortamda sürdürmelerini hedeflemektedir. Bu merkezde, hidroponik, aeroponik ve akuaponik sistemler gibi farklı topraksız tarım yöntemlerini bizzat deneyimleyerek öğreneceksiniz. Eğitimler, 3. haftadan itibaren AR-GE merkezinde devam edecektir.