• Okulumuzun Satranç Alanında Bireysel Ve Takım Halinde Ulusal Ve Uluslararası Müsabakalarda Temsil Edilmesi , Bunun Yanı Sıra Okulumuzda Satranç Turnuvalarında Ev Sahipliği Yapılarak Okulumuzun Prestijinin Artırılması.
• Satranç Kulübü Öğrencilerin Sayısal Ve Görsel Zekalarının Artırılması , Düzenlenen Satranç Turnuvalarına Katılarak Öğrencilerin Hem Turnuva Deneyimi Kazanmaları Hem De Stres İle Baş Edebilme Becerilerinin Geliştirilmesi.
• Satranç Kulübü Öğrencilerinin Turnuvalardan Elde Edeceği Ukd/Elolar İle Akademik Kariyerlerinde Kazanımlar Elde Edebilmeleri.
• Elit Bir Spor Dalı Olan Satranç Sporu Sayesinde Öğrencilerin Farklı Bir Kültüre Ve Vizyona Sahip Olabilmeleri.
• Ulusal Ve Uluslararası Alanda Birçok Alanda Başarıları Olan Okulumuzun Satranç Alanında Da Başarılı Bir Şekilde Temsil Edilmesinin Sağlanması.